Omáčky

Zeleninová grilovací podle Romana Pauluse

Suroviny: 50g anglické slaniny v celku 2lž oleje 1 větší cibule 50g mrkve 50g petržele 1 řapík celeru, kolem 50g 2lž rajského protlaku 100g kečupu nebo 3lž protlaku, 1lž cukru, 60ml vody 1lž medu 1lž grilovacího koření 2 stroužky česneku 200ml zeleninového vývaru Postup: Slaninu nakrájíme na větší...
>>

Datlová povidla

Suroviny: 200g datlí bez pecek šťáva z 1 pomeranče, kolem 150ml 2lž cukru 60ml vody Postup: Datle, pomerančový džus, cukr a vodu svařímě 5 minut do změknutí. Potom vše promixujeme a svaříme dalších 5 minut, aby se odvařila voda. Recept je...
>>

Švestková povidla z pomalého hrnce

Suroviny: 1,5kg vypeckovaných švestek 250g cukru 1lž octa 1/2lžč skořice 25ml rumu 1 pektogel 1:3 Postup: Cukru a pektogel promícháme, všechny suroviny dáme do pomalého hrnce, znovu promícháme a necháme vařit 12 hodin na nízký výkon. Rozmixujeme ponorným mixerem. Žhavé přelijeme do skleniček a...
>>

Kiwi daiquiri džem

Kiwi daiquiri džem
Suroviny: 5 větších kiwi 150ml ananasového džusu 2 limety 400g cukru 1/2 sáčku pektogelu 2:1 60ml rumu Postup: Kiwi na krajích odřežeme, oloupeme škrabkou na brambory, rozpůlíme a vykrájíme tvrdé spodky. Dáme do mixeru. Limetu vymačkáme, dužinu i štávu přidáme ke kiwi a rozmixujeme na hrubší...
>>

Jablečný džem

Suroviny: 1l jablečné šťávy, například z krabice 300g cukru 1 balíček pektogelu 1:3 5 hřebíčků špetka skořice špetka kyseliny citronové Pustup: Smícháme cukr, pektogel, mletý hřebíček, skořici a kyselinu. V hrnci dáme vařit jablečnou šťávu. Až začne vřít, nasypeme cukr. Mícháme a necháme vařit asi...
>>

Banánový džem s rumem

Banánový džem s rumem
Suroviny: 1/2 hrnku vody 1/2 hrnku třtinového cukru 6 banánů 2lž limetové šťávy a dužinu k tomu 2lžč vanilkového extraktu špetka soli 2lž tmavého rumu Postup: V hrnci svaříme cukr s vodou dokud se cukr nerozpustí. Mezitím rozmixujeme na hrubo banány s limetovou šťávou a dužinou. Do cukrového...
>>

Karamelizovaná cibule sladká

Suroviny: 1 střední cibule na hrubo nasekaná 20g másla 1lžč cukru 1lžč oleje Postup: Na oleji zpěníme cibulku do sklovata. Přidáme máslo a až se rozpustí, zasypeme cukrem. Smažíme dokud se směs nezahustí. Cibule je průhledná a sladká, doplní chuť k bagetě se zapečenou šunkou nebo nivou. Recept je z...
>>

Karamelizovaná cibule kyselejší

Suroviny: 200g cibule na půlkolečka 50ml octu balsamico 6% 50ml vody 1/4lžč tymiánu 20g cukru 40g másla 0,04 koňaku, malý panák sůl pepř Postup: Na másle smažíme cibuli do sklovata, přidáme tymián a necháme chvilku zasmažit. Podlijeme octem s vodou a pod pokličkou dusíme 10 minut na stupni 4 z 6,...
>>

Ultimate pizza sauce

Ultimate pizza sauce
Suroviny: 2lž olivového oleje 1lž másla 1/2 hrnku nasekané cibule 1/4 hrnku nasekaného celeru 1 stroužek utřeného česneku 1 konzerva naložených rajčat 80g chuťově lepšího kečupu nebo rajského protlaku (malá konzerva protlaku) 2lž strouhaného parmazánu (není nutný) 1lžč...
>>

Pečená rajčatová omáčka

Suroviny:2kg zralých rajčat2lž tmavého cukru8 stroužků česneku2lž sušeného tymiánuolej na pokapáníPostup:Rajčata neloupeme, nakrájíme je na poloviny nebo čtvrtiny podle velikosti. Vyskládáme na plech s pečicím papírem a zakapeme olejem.Rozmačkáme česnek, smícháme s cukrem a tymiánem. Na každou...
>>
1 | 2 >>

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.