Hlavní jídla

Hovězí na mrkvi z pomalého hrnce

Suroviny: 500g hovězích žeber s kostí 1 cibule 2 mrkve 1lž hořčice 1lž mouky 100ml vývaru sůl a pepř Postup: Hovězí orestujeme pokud možno ze všech stran do hněda. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka. Cibuli i mrkev orestujeme do zlatova. V tekutině rozmícháme mouku,...
>>

Fazole s klobásou z pomalého hrnce

Suroviny: 2 klobásky na grilování 1 střední cibule 1 stroužek česneku 1/2 červené papriky 1 konzerva 400g rajčat 1/2 konzervy pečených fazolí 4 menší žampiony 1lž hořčice 1lžč worcesteru 200ml vývaru Postup: Klobásku nakrájíme na kousky a osmažíme do zlatova. Cibuli a žampiony osmažíme do zlatova....
>>

Coq au Vin z pomalého hrnce

Suroviny: 6 kuřecích paliček (do 1,5l hrnce menších nebo 4 větší) 100g slaniny 150g cibule nebo šalotky 2 stroužky česneku 250g žampionů 200ml kuřecího vývaru 100ml červeného vína bobkový list po 1lžč bazalka, oregano, rozmarýn sůl a pepř 1lž mouky Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky....
>>

Krkovice v pepřové omáčce z pomalého hrnce

Suroviny: 2x200g steak krkovice 1lžč naloženého zeleného pepře 30g másla 2dl vývaru 1dl červeného vína 2lž hladké mouky 1lž dijonské hořčice sůl Postup: Krkovice orestujeme na sucho do zlatova, dáme stranou. Na pánvi uděláme jišku s másla a mouky. Přidáme ostatní suroviny kromě pepře a svaříme do...
>>

Fush and chups

Fush and chups
Suroviny: 500g tresky 1l oleje na smažení 100g polohrubé mouky 1lžč cukru 2lž piva 1/4lžč soli 1 žloutek 1 bílek 3lž mléka 3lž vody Postup: Vyšleháme sníh z bílku. V míse smícháme ostatní suroviny na těsto, opatrně zapracujeme sníh a necháme půl hodiny odležet.  Rozehřejeme olej na 170...
>>

Kari z červené čočky

Suroviny: 300g červené čočky 2lž másla nebo oleje 1 střední cibule nasekaná na jemno 1lž tandoori masala 1lžč garam masala 1lžč kari 1/2lžč kurkumy 1lžč mletého česneku 1lžč mletého zázvoru 1lžč cukru 500g rajčatové passaty 5lž smetany na vaření nebo kokosového mléka Postup: V hrnci uvaříme čočku...
>>

Špenátové lasaně

Špenátové lasaně
Suroviny lasaně: 10 plátů lasagní sůl, pepř olej nebo sádlo na vymazání formy 100g tvrdého sýru na posypání Suroviny špenát: 400g mraženého špenátu 50g smetany na vaření 1 stroužek silnějšího česneku Suroviny zálivka: 120g tučného tvarohu z vaničky 25g strouhaného parmazánu 50g smetany na vaření 1...
>>

Bramborové knedlíky se zelím

Bramborové knedlíky se zelím
Suroviny: 100g slaniny na kostky 1 střední cibule 200g uzené krkovice na kostky sůl a pepř 2 vejce 50g krupice 200g hrubé mouky 6 středních brambor 1 sklenice zelí, asi 350g okapaného 2 střední cibule 1 větší jablko 2lž cukru   Postup: Uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout, nejlépe...
>>

Pizza brambory z pomalého hrnce

Pizza brambory z pomalého hrnce
Suroviny: 750g brambor neloupaných 250ml marinara nebo pizza omáčky 1 cibule 1 zelená paprika 2 měkké klobásy 125g mozarelly, 1 koule 1lžč oregana 2lžč soli olej na smažení Postup: Cibuli nasekáme na větší kusy, klobásu nakrájíme na půl kolečka. Na oleji osmažíme cibuli do sklovata a opečeme...
>>

Bombajské brambory v pomalém hrnci

Suroviny:1kg brambor, 1,5kg neloupaných1 střední cibule4 rajčata2lžč hořčícného semínka1lžč mletého zázvoru1lžč garam masala1,5lžč kurkumy1/2lžč mletého kmínu1/8lžč chilli1/4lžč chilli vloček3lž oleje1,5lžč soliPostup:Nakrájíme rajčata na poloviny, vymačkáme z nich vnitřek a vodu. Vnitřky...
>>
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.