Hlavní jídla
Hovězí na mrkvi z pomalého hrnce
Suroviny:
500g hovězích žeber s kostí
1 cibule
2 mrkve
1lž hořčice
1lž mouky
100ml vývaru
sůl a pepř
Postup:
Hovězí orestujeme pokud možno ze všech stran do hněda.
Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka. Cibuli i mrkev orestujeme do zlatova.
V tekutině rozmícháme mouku,...
>>
———
Fazole s klobásou z pomalého hrnce
Suroviny:
2 klobásky na grilování
1 střední cibule
1 stroužek česneku
1/2 červené papriky
1 konzerva 400g rajčat
1/2 konzervy pečených fazolí
4 menší žampiony
1lž hořčice
1lžč worcesteru
200ml vývaru
Postup:
Klobásku nakrájíme na kousky a osmažíme do zlatova. Cibuli a žampiony osmažíme do zlatova....
>>
———
Coq au Vin z pomalého hrnce
Suroviny:
6 kuřecích paliček (do 1,5l hrnce menších nebo 4 větší)
100g slaniny
150g cibule nebo šalotky
2 stroužky česneku
250g žampionů
200ml kuřecího vývaru
100ml červeného vína
bobkový list
po 1lžč bazalka, oregano, rozmarýn
sůl a pepř
1lž mouky
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky....
>>
———
Krkovice v pepřové omáčce z pomalého hrnce
Suroviny:
2x200g steak krkovice
1lžč naloženého zeleného pepře
30g másla
2dl vývaru
1dl červeného vína
2lž hladké mouky
1lž dijonské hořčice
sůl
Postup:
Krkovice orestujeme na sucho do zlatova, dáme stranou.
Na pánvi uděláme jišku s másla a mouky. Přidáme ostatní suroviny kromě pepře a svaříme do...
>>
———
Fush and chups
Suroviny:
500g tresky
1l oleje na smažení
100g polohrubé mouky
1lžč cukru
2lž piva
1/4lžč soli
1 žloutek
1 bílek
3lž mléka
3lž vody
Postup:
Vyšleháme sníh z bílku. V míse smícháme ostatní suroviny na těsto, opatrně zapracujeme sníh a necháme půl hodiny odležet.
Rozehřejeme olej na 170...
>>
———
Kari z červené čočky
Suroviny:
300g červené čočky
2lž másla nebo oleje
1 střední cibule nasekaná na jemno
1lž tandoori masala
1lžč garam masala
1lžč kari
1/2lžč kurkumy
1lžč mletého česneku
1lžč mletého zázvoru
1lžč cukru
500g rajčatové passaty
5lž smetany na vaření nebo kokosového mléka
Postup:
V hrnci uvaříme čočku...
>>
———
Špenátové lasaně
Suroviny lasaně:
10 plátů lasagní
sůl, pepř
olej nebo sádlo na vymazání formy
100g tvrdého sýru na posypání
Suroviny špenát:
400g mraženého špenátu
50g smetany na vaření
1 stroužek silnějšího česneku
Suroviny zálivka:
120g tučného tvarohu z vaničky
25g strouhaného parmazánu
50g smetany na vaření
1...
>>
———
Bramborové knedlíky se zelím
Suroviny:
100g slaniny na kostky
1 střední cibule
200g uzené krkovice na kostky
sůl a pepř
2 vejce
50g krupice
200g hrubé mouky
6 středních brambor
1 sklenice zelí, asi 350g okapaného
2 střední cibule
1 větší jablko
2lž cukru
Postup:
Uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout, nejlépe...
>>
———
Pizza brambory z pomalého hrnce
Suroviny:
750g brambor neloupaných
250ml marinara nebo pizza omáčky
1 cibule
1 zelená paprika
2 měkké klobásy
125g mozarelly, 1 koule
1lžč oregana
2lžč soli
olej na smažení
Postup:
Cibuli nasekáme na větší kusy, klobásu nakrájíme na půl kolečka. Na oleji osmažíme cibuli do sklovata a opečeme...
>>
———
Bombajské brambory v pomalém hrnci
Suroviny:1kg brambor, 1,5kg neloupaných1 střední cibule4 rajčata2lžč hořčícného semínka1lžč mletého zázvoru1lžč garam masala1,5lžč kurkumy1/2lžč mletého kmínu1/8lžč chilli1/4lžč chilli vloček3lž oleje1,5lžč soliPostup:Nakrájíme rajčata na poloviny, vymačkáme z nich vnitřek a vodu. Vnitřky...
>>