Slané pečené
Vytunelovaný štrůdl
Suroviny:
500g listového těsta
50g parmazánu
75g mozarelly
1/2 větší hrušky
50g choriza
50g goudy
6 menších rajčat
Postup:
Těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát asi 5mm tlustý.
Na jeden plát naskládámě plátky parmazánu, hrušku na hranolky a přes ně mozarellu na plátky.
Na druhý plát...
>>
———
Pide s mletým masem
Suroviny těsto:
250g pizza vysokolepkové mouky
250g hladké mouky
250ml teplé vody
1/2 kostky droždí
1lžč cukru
1lžč soli
50g jogurtu
1lž oleje
Suroviny náplň:
250g hovězího mletého nebo nasekanáho masa
1 cibule
3lž nasekané zelené petrželky
1lžč melasy nebo medu
1/2lžč mletého nového koření
1/2lžč...
>>
———
Škvarkové pagáče
Suroviny:
250g mouky, 160g pšeničné a 80g ječné nebo žitné
150ml mléka
250g škvarků
1 vejce
1/2 kostky droždí
kmín, sůl
Postup:
Ohřejeme mléko a necháme v něm nakynout droždí. Vejce rozšleháme v misce a polovinu jej dáme do těsta ze zbytku surovin. Těsto necháme vykynout.
Mezitím si nasekáme nebo...
>>
———
Losos Wellington
Suroviny:
150g lososa
2lž majonézy
1lž dijonské hořčice
1/4lžč bazalky
1/4lžč oregána
1/4lžč tymiánu
1lžč kopru
100g balkánského sýru nebo fety
300g mraženého špenátu, 8 porcí mraženého od Nowaco
1 vejce
250g listového těsta
trošku oleje na smažení
Postup:
Rozmražený špenát vymačkáme a 5 minut...
>>
———
Štrudl s lososem a špenátem
Suroviny:
250g listového těsta (1/2 balíčku)
300g lososového filetu
2 kostky listového špenátu bonduelle
150g kysané smetany
1 vejce
1 malá cibule
2 stroužky česneku
olej nebo sádlo na smažení
sůl a pepř na okořenění ryby
strouhanka na posypání těsta
Postup:
Z filetu odřežeme kůži, opepříme a...
>>
———
Tousty s tuňákem
Suroviny:
1 konzerva tuňáka v celku
16 plátků toustového chleba
4 sušená rajčata
16 květů naloženého kapari
plátkový sýr nebo mozarella
oegano
sušený česnek
olej z rajčat na potření chleba
Postup:
Dáme rozehřát kontaktní gril. Slejeme tuňáka a necháme okapat. Nakrájíme kapari a rajčata na čtvrtiny,...
>>
———
Quiche s cibulí a slaninou
Suroviny koláč:
200g hladké mouky
100g změklého másla
1 vejce
1lžč soli
Suroviny náplň:
6 plátků slaniny
2 větší cibule
2 větší vejce
200ml smetany do omáčky
100g strouhaného sýru
sůl
pepř
tymián
fazolky na pečení koláče
Postup koláč:
Rozšleháme si vejce se solí. Na pracovní desce propracujeme...
>>
———
Tarte tatin s rajčaty
https://www.apetitonline.cz/recepty/5544-tarte-tatin-s-rajcaty-a-karamelizovanou-cibuli.html
>>
———
Listové těsto
Suroviny:
250g hladké mouky
120ml vlažné vody
1/4lžč soli
250g povoleného másla
50g hladké mouky
Postup:
Z mouky, vody a soli vypracujeme nudlové těsto, bude to trvat asi 10 minut. Dobře se dělá na válu rukou. Dáme přikryté na talířek do lednice.
Povolené máslo pořádně promícháme s moukou a...
>>
———
Tvarohové koláčky
Suroviny:
250g tvarohu ve vaničce nebo kostce
250g másla nebo 130g hera a 120g máslo
250g polohrubé mouky
1 žloutek
1 lž soli
1 balíček kypřičáku
1 bílek
Postup:
Smícháme ve větší míse mouku s kypřičákem a solí, přidáme máslo a tvaroh, žloutek. Rukama vypracujeme těsto, chvíli to bude lepit a pak...
>>