Ostatní

Smažený sýr

Suroviny: 200g eidam 30 procent 2 lopatičky polohrubá mouka 1 vejce 2 lopatičky strouhanka 150g přepuštěné máslo Postup: 1 lopatičku mouky smícháme se solí a pepřem. 1 lopatičku mouky smícháme se strouhankou. Sýr obalíme v mouce, potom protáhneme vejcem a obalíme strouhankou. Smažíme v másle...
>>

Koření Old bay na krevety

Suroviny: 1/2lžč soli 1/4lžč sladké papriky 1/8lžč černého pepře 1/8lžč pálivé papriky 1/8lžč sušené hořčice 1/8lžč muškátu 1/8lžč skořice 1/8lžč kardamomu 1/8lžč nového koření 1/8lžč hřebíčku 1/8lžč zázvoru Postup: Všechno koření promícháme, obalíme krevety a osmažíme do zlatova. Recept je...
>>

Koření Memphis dry rub

Suroviny: 1/2 hrnečku sladké papriky 1/3 hrnečku hnědého cukru 1/4 hrnečku soli 2lž sušeného česneku (1lž celerové soli) 1/2lžč pálivé papriky nebo chili 1lž mletého černého pepře 2lžč sušené cibule 2lžč sušeného tymiánu 2lžč sušeného oregana 2lžč sušené hořčice   Postup: Všechno smícháme...
>>

Koření do perníku

Suroviny: 2lžč skořice 2lžč zázvoru 2lžč nového koření mletého 1lžč muškátového oříšku 1lžč hřebíčku mletého špetka pepře Postup: Všechno v misce pořádně promícháme a pak dávkujeme podle receptu na perníčky. Recept jsem našel v nějaké diskuzi, kterou už nemůžu znova objevit. -- vrchovatá...
>>

Koření grilovací

Koření grilovací
Suroviny: 1lžč mletého pepře, 1/2 bílý a 1/2 čermý 1lžč mletého kmínu 1lžč mletého koriandru 1lžč soli 2lžč mleté papriky sladké 2lžč sušeného česneku špetka chilli papriky Postup: V misce všechno smícháme dohromady. Recept je...
>>

Karamelové salko z pomalého hrnce

Karamelové salko z pomalého hrnce
Suroviny: konzervy salka, slazeného kondenzovaného mléka Postup: Nádobu hrnce vyložíme utěrkou, naskládáme konzervy a na LOW vaříme 9 hodin. Necháme úplně vychladnout a pak až konzervu otevřeme. Recept je z http://www.livingwellspendingless.com/oh-so-easy-crockpot-caramel/
>>

Losos

Losos
Pečení v troubě:Zamraženou rybu nechat povolit, aby byl ještě cítit led. Troubu rozpálit na 220 stupňů, stáhnout na 200. Vymažeme zapékací misku olejem. Rybu položíme kůží dolů, okořeníme a položíme na ní plátek másla.Pečeme 15 minut na 200 vršek spodek bez ventilátoru, pak přepneme na gril na...
>>

Zeleninový vývar z pomalého hrnce

Suroviny:1 velká cibule2 stroužky česneku3 mrkve4 řapíky celeru1 velká paprika4 velké žampiony1lž oleje1 bobkový list2,5l vodyPostup:Zeleninu nakrájíme na větší kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit na nízký výkon 8 hodin.Vývary je možné zavařit do 2dl skleniček, což je porce pro...
>>

Pomerančový přeliv

Suroviny přeliv: 75g cukru 1 střední pomeranč   Postup: Škrabkou na citrus oškrabeme kůru, trochu ji nasekáme a dáme stranou. Vymačkáme šťávu z 1/2 pomeranče, přelijeme přes hrubší sítko a pak přes jemné sítko. Do pánve nasypeme cukr, zalijeme šťávou, chvíli prohřejem až se začnou objevovat...
>>

Pařížská šlehačka

Suroviny: 50g hořké čokolády 250ml smetany ke šlehání Postup: V parní lázni roztopíme čokoládu a postupně přimíchaváme šlehačku do úplného rozpuštění čokolády. Dáme přes noc do lednice. Druhý den vyšleháme na vysoké otáčky.
>>
1 | 2 | 3 >>

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.