Likéry

Jablečné čůčo

Jablečné čůčo
Suroviny starter: 150ml jablečného džusu 1 sáček kvasinek Vínka Suroviny víno (pro 1,5 litru): 240g cukru 1l jablečné šťávy 670ml vody 75ml starteru Postup starter: V lahvičce 200ml rozmícháme džus a kvasinky, uzavřeme vatou a necháme 3 dny ve 22 stupních (ve sklepě). Postup víno: V hrnci převaříme...
>>

Třešňové portské

Třešňové portské
Suroviny:150g třešní s peckama a stopkama75g cukru150ml červeného vína suchého75ml koňaku nebo brandyPostup:Do sedmičky sklenice dáme třešně a prosypeme je cukrem, necháme do druhého dne pustit šťávu.Obsah sklenice zalijeme vínem a brandy a dáme na 6 týdnů odležet. Občas promícháme, aby se postupně...
>>

Griotka z višní

Griotka z višní
Suroviny: 2 díly višní 1 díl cukru 1 díl vodky Postup: Višně omyjeme, odstopkujeme, nepeckujeme. Do lahve dáme cukr, vodku, trochu rozmícháme. Přidáme višně, zavřeme pokud možno vzduchotěsně. Necháme aspoň 3 měsíce stát, občas promícháme. Recept vychází z http://recepty.vareni.cz/domaci-griotka/
>>

Whisky se skořicí

Whisky se skořicí
Suroviny: 1/2l whisky 1/2 hrnku cukru 100ml vody 1 tyčinka skořice Postup: Cukr, vodu a skořici v pánvi rozehřejeme a svaříme do hustějšího rozvaru. Necháme trochu vychladnout. Přilejeme whisky a na mírném plameni lehounce prohříváme do rozmíchání rozvaru. Slijeme do lahve a dáme se skořicí na 2...
>>

Ořechovka

Suroviny: 20 ořechů nakrájených na čtvrtky 250ml lihu 80% 150ml vody 300ml vody 170g cukru 3 hřebíčky 1/2 skořice špetka mletého badyánu 100ml lihu 80% Postup: Zelené ořechy natrhané někdy kolem svatého Jana omyjeme, odrhneme a nakrájíme velkým ostrým nožem na...
>>

Bezinkový likér

Bezinkový likér
Suroviny: 750ml šťávy z bezinky 200g cukru 1lžč kyseliny citronové 250ml vodky Postup: Bezinku semeleme na lisu na ovoce a pak přecedíme přes jemnější sítko. Kávový filtr se neosvědčil, za chvíli se ucpe, útěrka to samé. Nejlepší by byl parní odšťavňovač. Přelijeme do kastrolu, přidáme...
>>

Limoncello z lihu 80%

Limoncello z lihu 80%
Suroviny: kůra z 1 citronu 120ml lihu 80% 200ml vody 150g cukru Postup: Omytý citron oškrabeme, kůru dáme do lihu a zavřeme. Necháme 3 týdny luhovat v lednici dole. Líh zcedíme. Svaříme cukr s vodou, až se všechen rozpustí. Necháme zchladnout. Smícháme líh se sirupem, přelijeme do lahve...
>>

Kahlúa

Kahlúa
Suroviny: 500ml vody, 2 hrnky 15g instatní kávy, 1/4 hrnku 150g cukru, 1 hrnek 250ml vodky, 1 hrnek kousek vanilkového lusku Postup: Rozmícháme cukr a kávu ve vodě, přihodíme kousek vanilkového lusku. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a necháme probublávat 15 minut a pořád mícháme. Po...
>>

Vaječňák

Vaječňák
Suroviny: 5 celých vajec 40g vanilkového cukru 2lž cukru 1 tatra konzerva 1 salko konzerva asi 1/2l rumu   Postup: vejce s cukrem vyšleháme ve vodní lázni asi 10 minut, potom přidáme tatru a salko a šleháme na nejnižší otáčky dalších 10 minut. Směs dáme...
>>
1 | 2 >>

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.